برنامه نویسی در متلب ، سه گام مهم برای یادگیری برنامه نویسی در MATLAB
سه گام مهم برای یادگیری برنامه نویسی در متلب ، آموزش برنامه نویسی در متلب ، برنامه نویسی در متلب میتواند به ۳ گام یا مرحله طبقه بندی گردد ، در واقع این ۳ قسمت میتواند مهارتهای برنامه نویسی را در بر بگیرد. این ۳ گام عبارتند از: ۱- اصول برنامه نویسی ۲- آشنایی با توابع عمومی در متلب ۳- آشنایی و مهارت استفاده از جعبه ابزارهای تخصصی در متلب. در ادامه توضیحات بیشتری در رابطه با این ۳ گام را می توانید مطالعه نمایید.
سه گام مهم برای یادگیری برنامه نویسی در متلب
بدون شک هر برنامه نویسی که قصد برنامه نویسی در متلب را دارد باید در دو مرحله ی اولیه مهارت کافی ( و تا حدی کامل) را داشته باشد. اما مهارت مرحله ی سوم باید بر اساس خواسته برنامه نویس کسب گردد. به عنوان مثال شخصی که از متلب در زمینهی مهندسی پزشکی استفاده میکند باید نحوه ی استفاده از متلب (جعبه ابزارهای تعبیه شده) برای مهندسی پزشکی را فرا بگیرید. در واقع مهندس داده کاوی باید روی جعبه ابزارهای مربوط به داده کاوی تسلط پیدا کند مهندس مکانیک روی جعبه ابزارهای مروبط به مهندسی مکانیک و غیره.
همچنین بخوانید: انجام پروژه های نرم افزار متلب
حال هر کدام از این مهارت ها توضیح داده خواهد شد و تعیین میکنیم برنامه نویس در هر یک از سطوح نامبرده باید چه مهارتهایی را کسب کند.
گام اول: اصول برنامه نویسی
در این گام برنامه نویس باید اصول برنامه نویسی را فرا بگیرد، یعنی فارغ از نوع زبان مورد استفاده جهت برنامه نویسی، خواسته ی مسأله را تعیین کند( ورودی ها و خروجی ها) و پس از این مرحله معین کند که جهت دستیابی به خواسته ی مسأله ( دریافت ورودی و تبدیل آن به خروجی و نمایش خروجی ) چه اعمال و تکنیک های باید مورد استفاده قرار بگیرد. لذا برنامه نویس باید بداند همهی مسولیت برنامه نوشته شده به عهدهی خودش است و کامپیوتر هیچ گونه کمکی به او نمیکند و این اصل را نیز مورد توجه قرار دهد که: « اگر برنامه با یک سطح هوشمندی خاص نوشته شود به ۱۰ برابر هوشمندی جهت خطایابی برنامه نیاز است».
لذا با توجه به این اصل قبل از اقدام و شروع به برنامه نویسی باید به خوبی مسأله را تحلیل کند. مهارتهای که در این سطح باید فرا گرفته شوند مربوط به منطق برنامه نویسی است که شامل موارد زیر است:
** آشنایی با مفاهیم ورودی و خروجی (input/output)
** آشنایی با متغیرها و نوع متغیر (variable/variable type)
** دریافت ورودی ها
** پردازش ورودی ها
** آشنایی با منطق دستورات شرطی و کنترلی
- (if, if else, if else if, ….)
- (switch case)
** آشنایی با منطق دستورات تکرار
- For
- While
- Do while
** آشنایی با عملگر ها و اولویت آنها
- حسابی (+، -، *، /)
- منطقی (==،~=، =<، => و …)
- بیتی (&، | ، …)
- و …
مهارت های مورد نیاز این سطح مختص زبان متلب نبوده و در همه ی زبانهای برنامه نویسی مورد استفاده قرار میگیرد.
گام دوم: آشنایی با توابع عمومی در متلب
در این سطح برنامه نویس باید مهارت استفاده از توابع عمومی در متلب را فرا گیرد، چرا که با آشنایی برنامه نویس با این توابع سرعت برنامه نویسی به طور قابل ملاحظه ای افزایش می یابد و خطا نیز به طور چشمگیری کاهش پیدا میکند جهت این امر به مثال زیر توجه کنید.
مثال: برنامه ای در متلب بنویسید که آرایه ای (برداری) از داده ها را، به صورت صعودی مرتب کند: ( فرض A بردار مورد نظر است):
- جواب بدون استفاده از تابع تعریف شده در متلب :
همچنین بخوانید: شبیه سازی مقاله با نرم افزار متلب
توجه شود که در کد بالا ( شرط در حلقهی for) Length() طول یک آرایه را بر میگرداند که در حالت عادی باید طول آرایه نیز محاسبه گردد. همانگونه که مشاهده میشود نوشتن کد بالا وقت گیر و احتمال خطا نیز در آن زیاد است اما جواب مسأله با استفاده از ابزارهای متلب به صورت زیر است:
- جواب یا استفاده از تابع مرتب سازی در متلب:
B= sort (A)
معین است که نوشتن این دستور سریعتر بوده و احتمال خطایی نیز وجود ندارد. لذا جهت نوشتن برنامه های موثر در متلب برنامه نویس باید با این گونه توابع آماده آشنا باشد:
تمرکز این تاپیک آموزشی روی مهارت لازم در این سطح میباشد. بنابراین در ادامه برخی از این توابع و زمینه ی مورد استفاده آنها بیان میگردند.
امیدوارم این مطلب برای شما مفیده بوده باشد…
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.