مسیریابی در شبکه های موردی سیار
مسیریابی در شبکه های موردی سیار ، شبکه های بی سیم ، در این ساعت از مطلب دی ال یک پروژه تحقیق تحت عنوان مسیریابی در شبکه های موردی سیار را برای دانلود قرار داده ایم. در ادامه توضیحات کامل این فایل تحقیقاتی آورده شده است.
تحقیق با موضوع مسیریابی در شبکه های موردی سیار
فهرست مطالب
فصل اول: مقدمه
۱-۱ مقدمه
۱-۲ اهداف پژوهش
۱-۳ ضرورت انجام تحقیق
۱-۴ نتیجه گیری
فصل دوم: تعریف مساله
۲-۱ مقدمه
۲-۲ شبکه های بی سیم
۲-۳ شبکه های موردی سیار
۲-۳-۱ مزایا و معایب MANETs
2-3-2 خصوصیات MANET
2-4 کاربرد شبکه موردی سیار
۲-۵ چالشهای شبکه های موردی سیار
۲-۶ مسیریابی در شبکه های موردی سیار
۲-۶-۱ پروتکلهای مسیریابی توپولوژی بنیاد
۲-۶-۱-۱ پروتکل مسیریابی فعال
۲-۶-۱-۳ پروتکل ترکیبی:
۲-۶-۲-۲ پروتکل /DTN مقاوم دربرابر تأخیر
۲-۶-۳ پروتکلهای مسیریابی خوشهبنیاد
۲-۶-۵ پروتکلهای مسیریابی Broadcast
2-6-6 معیارهای ارزیابی پروتکلهای مسیریابی
۲-۷ مسائل پیشنهاد شده در سالهای اخیر برای VANET
2-8 مسائل اخیر در پروتکلهای مسیریابی VANET
2-9 نتیجهگیری
فصل سوم: روشهای نوین در مسیریابی شبکه های موردی سیار
۳-۱ مقدمه
۳-۲ هوش محاسباتی
۳-۲-۱ الگوریتمهای تکاملی
۳-۲-۱-۱ الگوریتم ژنتیک
۳-۲-۱-۲ الگوریتم بهینه سازی اجتماع ذرات
۳-۲-۱-۳ الگوریتم علفهای هرز
۳-۲-۱-۴ الگوریتم کرم شبتاب
۳-۲-۲ شبکه های عصبی
۳-۲-۳ منطق فازی
۳-۳ کارهای صورت گرفته
۳-۳-۱ بهینهسازی مسیریابی بر اساس پخش زمینی
۳-۳-۲ مسیریابی براساس الگوریتم ژنتیک مبتنی بر پروتکل مسیریابی اجتناب از ازدحام
۳-۲-۳ مسیریابی چندبخشی بر اساس کلونی زنبور عسل میکرو مصنوعی
۳-۲-۴ ترکیب AODV با الگوریتم ژنتیک برای بازیابی مسیر
۳-۴ نتیجه گیری
فصل چهارم: نتیجه گیری
۴-۱ نتیجهی پژوهش
منابع
همچنین بخوانید: شبیه سازی مقاله تشخیص ناهنجاری در شبکه های کامپیوتری با استفاده از داده کاوی در متلب
مقدمه تحقیق با موضوع مسیریابی در شبکه های موردی سیار
اساسا یک شبکه رایانه ای شامل دو یا بیش از دو رایانه و ابزارهای جانبی مثل چاپگرها، اسکنرها و… هستند که به طور مستقیم به منظور استفاده مشترک از سختافزار ونرمافزار، منابع اطلاعاتی ابزارهای متصل ایجاده شده است به تمامی تجهیزات سختافزاری و نرمافزاری موجود در شبکه منبع می گویند.در این تشریک مساعی با توجه به نوع پیکربندی رایانه، هر رایانه کاربر میتواند در آن واحد منابع خود را اعم از ابزارها وداده ها با رایانه های دیگر همزمان بهره ببرد.
دلایل استفاده از شبکه
دلایل استفاده از شبکه را میتوان موارد ذیل عنوان کرد:
- استفاده مشترک از منابع: استفاده مشترک از یک منبع اطلاعاتی یا امکانات جانبی رایانه ، بدون توجه به محل جغرافیایی هریک از منابع را استفاده از منابع مشترک گویند.
- کاهش هزینه: متمرکز نمودن منابع و استفاده مشترک از آنها و پرهیز از پخش آنها در واحدهای مختلف و استفاده اختصاصی هر کاربر در یک سازمان کاهش هزینه را در پی خواهد داشت.
- قابلیت اطمینان: این ویژگی در شبکهها بوجود سرویس دهندههای پشتیبان در شبکه اشاره میکند ، یعنی به این معنا که می توان از منابع گوناگون اطلاعاتی و سیستمها در شبکه نسخههای دوم و پشتیبان تهیه کرد و در صورت عدم دسترسی به یک از منابع اطلاعاتی در شبکه “بعلت از کار افتادن سیستم” از نسخههای پشتیبان استفاده کرد. پشتیبان از سرویس دهندهها در شبکه کارآیی، فعالیت وآمادگی دایمی سیستم را افزایش می دهد.
- کاهش زمان: یکی دیگر از اهداف ایجاد شبکه های رایانهای، ایجاد ارتباط قوی بین کاربران از راه دور است؛ یعنی بدون محدودیت جغرافیایی تبادل اطلاعات وجود داشته باشد. به این ترتیب زمان تبادل اطلاعات و استفاده از منابع خود بخود کاهش مییابد.
- قابلیت توسعه: یک شبکه محلی میتواند بدون تغییر در ساختار سیستم توسعه یابد وتبدیل به یک شبکه بزرگتر شود. در اینجا هزینه توسعه سیستم هزینه امکانات و تجهیزات مورد نیاز برای گسترش شبکه مد نظر است.
- ارتباطات: کاربران میتوانند از طریق نوآوریهای موجود مانند پست الکترونیکی و یا دیگر سیستمهای اطلاع رسانی پیغامهایشان را مبادله کنند؛ حتی امکان انتقال فایل نیز وجود دارد.
از اهمیت شبکه های کامپیوتری هر چه بگوییم کم گفتهایم، امروزه با گسترش روز افزون اهمیت شبکه های رایانهای و نقشی که در زندگی انسانها پیدا کرده است، لازم است به نحوی شبکهها فراگیر شوند و در همه نقاط قابل استفاده باشند تا مفهوم عصر ارتباطات به خوبی درک گردد. شبکهها را از نظر اتصال فیزیکی میتوان به دو صورت در نظر گرفت:
شبکهها را از نظر اتصال فیزیکی
شبکهها را از نظر اتصال فیزیکی میتوان به دو صورت در نظر گرفت:
- شبکه های با سیم
- شبکه های بی سیم
شبکه های با سیم
اصولاً یک شبکه محلی باسیم به گروهی از دستگاههای الکترونیکی گفته میشود که از طریق سیم به یکدیگر متصل شدهاند. اغلب این دستگاهها به کمک وسیلهای به نام روتر یا مسیریاب به هم متصل میشوند، وسیلهای که شراط اولیه شبکه را ایجاد میکنند.
با توجه به اینکه این شبکهها باید با سیم بهم متصل باشند کاربرد این شبکهها را بسیار محدود میکنند و عملا استفاده و گسترش این شبکهها در هر مکانی و زمانی امکان پذیر نمیباشد و آسیب پذیری آن نیز زیاد است. بنابراین باید نوع دیگری از شبکه ها وجود داشته باشند که بدون استفاده از سیم و اتصالات فیزیکی قابل استفاده باشند.
شبکه های بی سیم
شبکه بی سیم صنعت کامپیوتری است که سریعاً در حالت رشـد و توسـعه اسـت. ایـن نـوع شـبکه دارای تجهیزات ساده بوده و نصب تجهیزات آن اسان و قابل حمل میباشد اگر روی میز کاری ما پـر از وسـایل و اشیاء باشد در آن صورت فایده تجهیزات شبکه بی سیم را خواهیم دید در شبکه های بی سیم نیازی بـه کابـل کشیهای طویل و دراز در اتاقها نیست و نیازی به جستجوی کابل شبکه در اطاقهای کوچـک کـه دارای کابل های فراوان هستند نخواهد بود.
منظور ازشبکه سازی بی سیم در این تحقیق اتصال دو یا چند کامپیوتر و ایجاد یک شبکه محلی با استفاده از امواج رادیویی جهت ارسال دریافت اطلاعات و داده ها یا اصطلاحاً سرویس انتقال میباشد.کامپیوترها در شبکه بیسیم توسط امواج رادیویی دادهها را منتقل مینمایند کـه ایـن امر باعـث مـیشـود بتوان فایلها و چاپگرها و دسترسی به اینترنت را با هر کامپیوتر موجود درشبکه به اشـتراک گذاشـت.
در این بین یکی از شبکه های بیسیم پرکاربرد و مهم شبکهی موردی سیار میباشد، شامل مجموعهای از گرههای توزیع شدهاند که با همدیگر به طور بیسیم ارتباط دارند. نودها میتوانند کامپیوتر میزبان یا مسیریاب باشند. نودها به طور مستقیم بدون هیچگونه نقطه دسترسی با همدیگر ارتباط برقرار میکنند و سازمان ثابتی ندارند و بنابراین در یک توپولوژی دلخواه شکل گرفتهاند.هر نودی مجهز به یک فرستنده و گیرنده میباشد. مهمترین ویژگی این شبکهها وجود یک توپولوژی پویا و متغیر میباشد که نتیجه تحرک نودها میباشد. نودها در این شبکهها به طور پیوسته موقعیت خود را تغییر میدهند که این خود نیاز به یک پروتکل مسیریابی که توانایی سازگاری با این تغییرات را داشته، نمایان میکند. مسیریابی و امنیت در این شبکه از چالشهای امروز این شبکه هاست.
اهداف تحقیق
با توجه به اهمیت شبکه های موردی سیار و نحوهی کارکرد آنها، باید یک راه ارتباطی خوب بین مبدا و مقصد در این شبکهها وجود داشته باشد. برای اینکار باید مسیر خوبی بین مبدا و مقصد پیدا گردد. اصطلاحا مسیریابی در شبکه های موردی سیار صورت گیرد.با توجه به اهمیت این شبکهها باید روز به روز بر قدرت این شبکهها افزوده شود. در این بین مسیریابی امری مهم میباشد لذا در این تحقیق سعی میشود با بررسی انواع روشهای مسیریابی و معین کردن نقاط ضعف و قوت آنها پروتکلهای مناسب جهت مسیریابی معرفی گردند.
ضرورت انجام تحقیق
در قسمتهای قبل به تعریف و کاربردهای شبکه های موردی سیار پرداخته شد. و معین شد این شبکهها کاربرد فراوانی دارند. به طوری که با توجه به وابسته نبودن به زیرساختی معین، و قابلت استفادهی بالای آن، میتواند تقریبا در هر شرایطی مورد استفاده قرار گیرد و یک بستر تبادل اطلاعات امن و قابل اعتماد را شکل داد. لذا باید این شبکهها دارای روشی قدرتمند در برقراری ارتباط بین یکدیگر و تبادل اطلاعات باشند.
در این بین، میتوان گفت سیار بودن وسایل و ادوات درون این شبکه همواره وضعیت معینی از حالت شبکه در اختیار نمیباشد و این امر باعث مشکلاتی در زمینه انتقال اطلاعات میگردد. به نظر میرسد مهمترین زمینه مطالعاتی در این شبکهها نحوهی برقراری ارتباط بین وسایل سیار نزدیک به هم و همسایه میباشد. بنابراین مطالعه روشهای مسیریابی درون این شبکهها امری ضروری و حیاتی میباشد. چرا که با داشتن یک پروتکل مسیریابی خوب و کارا، ارتباطی قابل اعتماد بین ادوات شکل خواهد گرفت و این امر باعث تسریع در امور کارهای مربوطه در کاربردهای خاصش میگردد.
خلاصه ای از مطالب هر فصل تحقیق مسیریابی در شبکه های موردی سیار
در فصل اول، توضیح مختصری در مورد شبکه های کامپیوتری و کاربردهای آن، هم چنین انواع از لحاظ اتصال پرداخته شد، و مشخص شد شبکه های بیسیم میتوانند کاربردهای فراوانی داشته باشند. در این بین شبکه های موردی سیار گونهای از شبکه های بیسیم بوده، گرهها در آن متحرک بوده و ساختار معینی برای شبکه نمیتوان در نظر گرفت.
در فصل دوم، تعریف دقیق و جامعی از شبکه های موردی سیار، کاربردها، چالشهای پیش رو از جمله مسیریابی و تعریف مسیریابی در این شبکهها پرداخته ایم.
در فصل سوم، برخی از کارهایی که با روش های نوین (استفاده از الگوریتم تکاملی) که اخیرا در زمینه مسیریابی برای شبکه های موردی سیار صورت گرفته است معرفی و مورد ارزیابی قرار گرفته است.
در فصل چهارم نتیجه تحقیق بیان میگردد.
نکته:
کارشناسان وب سایت MATLABDL قادر به انجام پروژه در زمینه های مشابه نیز می باشند.
قیمت پروژه: ۹۹۰۰۰ تومان
حجم : ۷٫۴۰ مگابایت
توضیحات : این فایل به صورت تحقیق می باشد و در قالب ورد و pdf در اختیار شما قرار داده می شود.
تعداد صفحات : ۹۶ صفحه
منبع : مطلب دی ال
رمز فایل : www.matlabdl.com
(این تحقیق به صورت اختصاصی توسط محققان مطلب دی ال تهیه شده است )
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.