انجام پروژه پردازش تصویر در متلب , انجام پروژه پردازش تصویر با متلب , انجام پروژه پردازش تصویر , پروژه های پردازش تصویر , انجام پروژه پردازش تصاویر پزشکی
انجام پروژه پردازش تصویر در متلب
امروزه تصاویر دیجیتالی بخش اعظمی از زندگی ما را تشکیل داده اند. از این رو درک مفاهیم و خصوصیات تصویر و تفسیر مناسب آن از اهمیت بالایی برخوردار است. تصاویر دیجیتالی دارای دامنهای بسیار گسترده هستند.که میتوان به تصاویر نوری (تصویر برداری شده با استفاده از دوربینهای نوری متداول) ، تصاویر گرمایی (مادون قرمز)، تصاویر صوتی (التراسونیک)، تصاویر پزشکی (x-ray,MRI) و اشاره کرد.
با توجه به گستردگی تصاویر و حجم تصاویر تولید شده پردازش تصاویر دیجیتال اهمیت بالایی در زندگی امروزی دارد. از پردازش تصویر جهت تشخیص اشیا، بخشبندی تصاویر، ردگیری اشیاء و … استفاده کرد.
پردازش تصاویر دارای دو شاخه عمده بهبود تصاویر و بینایی ماشین است. بهبود تصاویر در برگیرنده روشهایی چون استفاده از فیلتر محوکننده و افزایش تضاد برای بهتر کردن کیفیت دیداری تصاویر و اطمینان از نمایش درست آنها در محیط مقصد است ، در حالی که بینایی ماشین به روشهایی میپردازد که به کمک آنها میتوان معنی و محتوای تصاویر را درک کرد تا از آنها در کارهایی چون رباتیک و محور تصاویر استفاده شود.
عملیات اصلی در پردازش تصویر :
- تبدیلات هندسی: مثل تغییر اندازه، چرخش و…
- رنگ: مثل تغییر روشنایی، وضوح و یا تغییر فضای رنگ
- ترکیب عکس ها : ترکیب دو تصویر یا بیشتر
- فشرده سازی تصویر : کاهش حجم تصویر
- قطعه بندی عکس ها : تجزیه تصویر به قطعات با معنی
- تفاوت تصاویر : به دست آوردن تفاوتهای تصویر
- میانگین گیری : به دست آوردن تصویر میانگین از دو تصویر
مهمترین قسمت کار با تصویر استخراج ویژگیهای مناسب برای هر کاربرد میباشد. مراحل کار روی تصویر به صورت شکل ۱ میباشد :
تصاویر دیجیتال دارای فضاهای رنگی مختلف میباشند ، دو مورد از این فضاها عبارتند از RGB و HSI :
- مدل RGB: این مدل یکی از مدلهای پرکاربرد در زمینه پردازش تصاویر دیجیتال میباشد. و اجزای سازنده آن رنگهای قرمز (R)، سبز (G) و آبی (B) میباشد که چشم انسان قادر به دیدن آن میباشد. فضای رنگ RGB به وسیلهی یک مکعب نشان داده میشود. و بر اساس دستگاه مختصات کارتزین میباشد و هر رنگ یکی از محورهای سه گانه را نشان میدهد. در شکل …. فضای سه بعدی سیستم RGB نشان داده شده است. دراین شکل نقاطی که روی قطر اصلی قرار میگیرند بیانگر سطوح خاکستری میباشد که از سیاه مبدا مختصات و سفید انتهای قطر قرار میگیرد. هرتصویر رنگی میتواند به طور جداگانه در سه سیستم رنگ قرمز، سبز و آبی قرار بگیرد.
- سیستم رنگ HSI: انسان تصویر دیده شده را بر حسب رنگ، اشباع و شدت توصیف میکنند. شدت رنگ (Hue) معیاری است که خلوص رنگ را بیان میکند. در حالی که اشباع بیان میدارد رنگ خالص چقدر با رنگ سفید ترکیب شده است. مدل رنگ HSI یکی از ایدهآل ترین مدلها برای استفاده در الگوریتمهای پردازش تصویر میباشد. در شکل ۳ سیستم رنگ HSI نشان داده شده است
موارد استفاده از پردازش تصویر (کاربردهای پردازش تصویر) :
- لبهیابی تصویر
- شمارش اشیاء در تصویر
- تشخیص اشیا در تصویر
- تشخیص چراغ ترافیک
- تشخیص تومور در تصاویر پزشکی
- لبه یابی تصاویر مادون قرمز
- تشخیص چهره
- تفکیک اشیا بر اساس رنگهای آن
- محاسبه مساحت اشیا درون تصاویر
- قطعه بندی تصاویر
- و…
متخصصین سایت MATLABDL با استفاده از تجارب چند ساله ی خود در زمینه ی پردازش تصویر (انجام پروژه پردازش تصویر در متلب) آمادگی انجام و مشاوره هرگونه پروژه در سطوح تجاری، آموزشی و دانشگاهی در زمینه ی پردازش تصویر (لبهیابی تصویر ، شمارش اشیاء در تصویر ، تشخیص اشیا در تصویر ، تشخیص چراغ ترافیک ، تشخیص تومور در تصاویر پزشکی ، لبه یابی تصاویر مادون قرمز ، تشخیص چهره ، تفکیک اشیا بر اساس رنگهای آن ، محاسبه مساحت اشیا درون تصاویر ، قطعه بندی تصاویر و …) را دارا میباشد.